طرز تهیه نان سیر و شوید

طرز تهیه نان سیر و شوید , دستور پخت نان سیر و شوید

نان سیر و شوید یکی از انواع نان های خوشمزه و بین المللی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان سیر و شوید در ادامه با سایت آموزشی نیم پست همراه باشید.

مواد لازم نان سیر و شوید
آرد۲۰۰ گرم
زرده تخم مرغ۱ عدد
روغن مایع۳۰ گرم
شکر۵ گرم
پودر خمیر مایه۳ گرم
نمک۳ گرم
آب گرم۹۰ گرم
شوید خشک۲ قاشق چایخوری
مواد لازم میانی
پنیر پیتزا۲ قاشق غذاخوری
پنیر لبنه۲ قاشق غذاخوری
کره½ قاشق غذاخوری
سیر۱ قاشق چایخوری
مواد لازم رومال
زرده تخم مرغ۱ عدد
شیر۱ قاشق غذاخوری
کنجدبه مقدار کافی

طرز تهیه نان سیر و شوید

مرحله اول

برای تهیه نان سیر و شوید خوشمزه در ابتدای کار آب ولرم را به همراه شکر و خمیر مایه درون یک کاسه مناسب ریخته و کمی مخلوط می کنیم، سپس روی آنرا پوشانده و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند.

مرحله دوم

در این فاصله زرده تخم مرغ را به همراه شوید، نمک و روغن مایع درون یک کاسه جداگانه ریخته و با همزن دستی به خوبی مخلوط می کنیم. زمانی که مخلوط خمیر مایه فعال شد، آنرا به کاسه حاوی زرده تخم مرغ می افزاییم.

مرحله سوم

حالا آرد را درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به کاسه اضافه کرده و ورز می دهیم تا خمیر درون کاسه جمع شود. در ادامه خمیر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خوبی ورز می دهیم تا لطیف و یکدست شود.

مرحله چهارم

در ادامه خمیر را درون یک کاسه چرب شده گذاشته و روی آنرا با سلفون و یک پارچه تمیز می پوشانیم، سپس به مدت یک ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود.

مرحله پنجم

پس از گذشت این زمان خمیر را مجددا ورز می دهیم تا هوای اضافی آن گرفته شود، سپس روی سطح کار گذاشته و با وردنه به شکل مستطیل باز می کنیم. حالا سیر له شده را به همراه پنیر پیتزا، پنیر لبنه و کره مخلوط می کنیم.

مرحله ششم

در ادامه مواد میانی را روی خمیر ریخته و با قاشق کاملا پخش می کنیم، سپس خمیر را رول کرده و درون سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده ایم می گذاریم. حالا خمیر را به اندازه های دلخواه برش می زنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله روی خمیرها را با سلفون چرب شده پوشانده و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه دیگر استراحت کنند. در این فاصله فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا فر به خوبی گرم شود.

مرحله هشتم

پس از اتمام استراحت دوم خمیر روی آنها را با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رومال کرده، سپس مقداری کنجد به صورت پخش روی آن می ریزیم. در ادامه سینی را طبقه میانی فر گذاشته تا نان ها به مدت ۱۲ دقیقه بپزند.

مرحله نهم

پس از گذشت این زمان در صورت نیاز گریل را روشن کرده تا روی نان ها طلایی و خوشرنگ شود. در نهایت سینی را از فر خارج کرده و روی نان ها را با یک پارچه نخی می پوشانیم تا در معرض هوا خشک نشوند. نوش جان.