طرز تهیه خورش چغندر

طرز تهیه خورش چغندر قلیه گیلانی خورش چغندر مازندرانی خورش چغندر بوشهری

خورش چغندر یکی از انواع خورش های خوشمزه و محلی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان بوشهر می باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش چغندر در ادامه با سایت آموزشی نیم پست همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
چغندر۱ دسته
گشنیز تازه۴ دسته
پیاز۲ عدد بزرگ
سیر سبز۲ شاخه
سیر خشک۱ بوته
لوبیا چشم بلبلی۱ لیوان
ماش۱ لیوان
شنبلیله خشک۱ قاشق مرباخوری
تمر هندی½ بسته
آب جوش۱ لیوان
فلفل سبز تندبه مقدار کافی
ادویه کاری و زردچوبهبه مقدار کافی
ادویه ۴ قلم بوشهری و نمکبه مقدار کافی

طرز تهیه خورش چغندر

مرحله اول

برای تهیه خورش چغندر خوشمزه در ابتدای کار ماش و لوبیا چشم بلبلی را شسته و درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم، سپس اجازه می دهیم حبوبات به مدت ۳ تا ۴ ساعت درون آب بمانند تا خیس بخورند.

مرحله دوم

پس از گذشت این زمان برگ و سر چغندر را به اندازه های دلخواه خرد کرده و به همراه حبوبات خیس خورده درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس مقداری آب به قابلمه اضافه می کنیم و روی حرارت می گذاریم.

مرحله سوم

به این نکته توجه داشته باشید آب به اندازه ای باشد که پس از پخته شدن مواد یک تا یک و نیم لیوان آب درون قابلمه باقی بماند. حالا آب درون قابلمه را کنار گذاشته و مواد را درون یک کاسه  مناسب می ریزیم.

مرحله چهارم

در ادامه مواد را با گوشتکوب به خوبی می کوبیم تا کاملا له شود. حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و درون یک تابه حاوی روغن می ریزیم، سپس روی حرارت متوسط گذاشته و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله پنجم

حالا سیر را با دندانه های ریز رنده، رنده کرده و به همراه ادویه کاری، زردچوبه و ادویه چهار قلم به تابه اضافه می کنیم سپس تفت می دهیم تا عطر سیر و ادویه ها آزاد شود. در ادامه فلفل سبز را به همراه سیر سبز خرد می کنیم.

مرحله ششم

حالا فلفل سبز را به همراه سیر سبز به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. در ادامه گشنیز را به صورت ریز خرد کرده و به تابه می افزاییم، سپس به تفت دادن ادامه می دهیم تا گشنیز سرخ شده و رنگ آن تیره شود.

مرحله هفتم

در این مرحله شنبلیله خشک را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. حالا مواد له شده را به تابه می افزاییم و به خوبی تفت می دهیم تا مواد ترکیب شوند. در ادامه تمر هندی را درون آب جوش ریخته و به خوبی مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

حالا عصاره تمر هندی را از صافی رد می کنیم تا صاف و یکدست شود، سپس مواد درون تابه را به همراه عصاره تمر هندی درون یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش جا بیفتد.

مرحله نهم

در این مرحله نمک خورش چغندر را اندازه کرده و اجازه می دهیم خورش بجوشد تا کاملا غلیظ و کم آب شود. در نهایت خورشت چغندر را درون ظرف مورد نظرمان ریخته و به همراه نان یا کته سرو می کنیم. نوش جان.