نیم پست
تماس با ما

شله زرد نذری برای 70 نفر (محرم ۱۴۰۱) | طرز تهیه قیمه نذری برای 50 نفر (محرم 1401) | طرز تهیه شله زرد نذری برای 100 نفر | طرز تهیه خورشت قیمه نذری

با گروه مذهبی همراه باشید

 

مواد لازم جهت تهیه نذری شله زرد برای ۵۰ نفر

  • دو کیلوگرم برنج ریزدانه
  • چهار کیلوگرم شکر سفید
  • یک و نیم لیتر گلاب با کیفیت
  • یک بسته نیم مثقالی زعفران
  • ۷۵۰ + ۱۰۰ گرم خلال بادام
  • آب به مقدار لازم
  • ۱۰۰ گرم خلال پسته
  • مواد لازم برای تزئینات شله زرد
  • پودر دارچین به مقدار لازم
  • پودر هل به مقدار لازم
  • کاسه و ظروف یک بار مصرف برای سرو نذری
  • شابلون برای تزئین روی نذری در صورت تمایل

آموزش پخت این نذری:

 

مرحله ۱:

برنج را ۲۴ ساعت قبل از تهیه شله زرد شسته و اجازه دهید تا با آب سرد خیس بخورد. پس از گذشت ۲۴ ساعت بهتر است تا کمی برنج را با دست تان هم بزنید تا دانه ها خردتر شوند.

مرحله ۲:

در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و آن را بر روی شعله قرار دهید. بهتر است برای این منظور از قابلمه تفلن استفاده نکنید چون به احتمال زیاد شله زرد را با ملاقه فلزی هم می زنید که باعث خراب شدن قابلمه می شود. توصیه می شود از دیگ های مسی یا از جنس نیکل استفاده کنید.

مرحله ۳:

وقتی قابلمه به جوش آمد، آب اضافی برنج را خالی کرده و برنج را در داخل آب جوش بریزید. میزان آب ریخته شده باید ۷ برابر برنج باشد. تا زمانی که آب و برنج جوش بیایند، شلعه گاز را زیاد کنید.

مرحله ۴:

پس از به جوش آمدن باید حرارت قابلمه را کم کنید تا برنج مغزپخت شود. حدود ۲ ساعت زمان برای مغزپخت شدن شله زرد در نظر بگیرید. در این مدت نیازی نیست تا شله زرد را به طور مرتب هم بزنید، تنها کافی است تا مراقب باشید که ته نگیرد.

مرحله ۵:

اکنون زمان آماده کردن شکر فرا رسیده است. همه شکر را در یک قابلمه ریخته و بر روی آن آب بریزید تا به طور کامل حل شود. برای این کار نیازی به حرارت دادن شکر نیست. شکر بدون حرارت دادن قابلمه در آب حل خواهد شد. اکنون آب شکر را از یک صافی ریز رد کرده تا ناخالصی های آن جدا شود. سپس شکر را به برنج اضافه کنید. این کار را به تدریج انجام دهید و قبل از آن مطمئن شوید که برنج به طور کامل مغزپخت شده است.

مرحله ۶:

نگران رقیق بودن شل زرد نباشید. با کمی جوشیدن بیشتر شله زرد به غلظت مورد نظر می رسد. اگر بعد از اضافه کردن شکر، برنج کمی سفت شد، می توانید یک تا دو لیوان آب به آن اضافه کنید. با جوش آمدن، غلظت مورد نظر را پیدا خواهد کرد.

مرحله ۷:

اکنون ۷۵۰ گرم خلال بادام را در شله زرد بریزید تا کمی نرم شود. وقتی غلظت مورد نظر ایجاد شد، زعفران را دم کرده و همراه با گلاب به شله زرد اضافه کنید. توجه کنید که از زمانی که شکر را اضافه می کنید، باید شله زرد را به طور منظم هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله ۸:

وقتی شله زرد به غلظت مورد نظر رسید، درب ظرف را بسته و شعله را کم کنید. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا شله زرد کاملا جا افتاده و رقیق شود. اکنون زیر شعله را خاموش کرده و از یک ترفند برای خوش آب و رنگ شدن و دم کشیدن شله زرد استفاده کنید. باید شله زرد نذری را با یک دم کنی بپوشانید و به مدت نیم ساعت بدون شعله گاز قرار دهید. این کار باعث بهبود طعم شله زرد می شود.

مرحله ۹:

اکنون زمان تزئین شله زرد فرا رسیده است. می توانید شله زرد را با دارچین، پودر هل، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید. حتی می توانید به مناسبت ایام مذهبی یا شهادت ائمه، نام مبارک معصومین را بر روی آنها با استفاده از شابلون بنویسید.

تزئین شله زرد با شابلون

اگر می خواهید از شابلون نوشته دار برای تزئین شله زرد استفاده کنید، بهتر است تا ابتدا کمی شله زردها را در کاسه ریخته و اجازه دهید تا سرد شوند. سرد شدن شله زردها باعث می شود تا شابلون ها به شله زرد نچسبند. اکنون دارچین را در یک نمک پاش با سوراخ های درشت بریزید. با نگه داشن شابلون بر روی شله زرد و با استفاده از نمک پاش دارچین را بر روی شله زرد بریزید. همچنن می توانید بر روی آن خلال بادام باقی مانده و خال پسته بریزید.

شله زرد یک دسر خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای ایام عذاداری یا سفرهای نذری تهیه می شود. در این دستور پخت سعی کردیم تا روش پخت شله زرد نذری خوشمزه را برای شما توضیح دهیم. امیدوارم که مورد پسندتان واقع شده و بتوانید به مناسبت های مختلف این شله زرد را تهیه کنید.

 

اجرکم مقبول درگاه الهی

شله زرد نذری برای 70 نفر (محرم ۱۴۰۱) | طرز تهیه قیمه نذری برای 50 نفر (محرم 1401)

آخرین مطالب سایت